HATAY / ALTINÖZÜ - Ziyaret Ortaokulu

Müdür Yardımcımızı Uğurladık

Müdür Yardımcımız Sezgin YİLDİZ Toprakhisar İlkokulu'na okul müdürü olarak atandı. Kendisine emeklerinden ötürü teşekkür ederken yeni görev yerinde ve görevinde başarılarının devamını diliyoruz.

02-09-202102-09-202102-09-2021

Kamera Güvenlik Sistemimiz Yenilendi

Öğrencilerimizin ve okulumuzun güvenliğini daha iyi sağlayabilmemiz açısından okulumuza ait kamere kayıt cihazımızı yenileyerek kamere güvenlik sistemine ait tüm tadilatımızı gerçekleştirmemize vesile olan Değerli Mahalle Büyüğümüz Merhum Süleyman MENGÜÇ'ün oğlu Hayırsever velimiz Erol MENGÜÇ'e okulumuza bu kıymetli katkısından ötürü teşekkürlerimizi sunarız.

OKULUMUZ AÇILDI

Ekm

Sağlık Bakanlığı 31 Ağustos itibarıyla okullarda alınacak önlemlerini açıkladı:

Veliler, okul başlamadan önce taahhütname imzalayacak.
Öğrenci ve öğretmenler her zaman maske takacak.
Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında maske ve sosyal mesafe kuralına uyulacak.

Çin'de öğrenciler okullara döndü: Okul girişlerinde termal kameralar olacakOkullarda maske dağıtılacak mı? Derste, teneffüste okullarda Maske takmak  zorunlu mu?

Ekm

Corona Virüsü belirtileri, korunma yolları nelerdir? Korona virüsü nedir, nasıl bulaşır, Semptomlar nasıl ortaya çıkar?CORONA VİRÜSÜ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Hastalardan alınan örneklerin laboratuvarlarda test edilmesi sonucu Çinli yetkililer ve WHO, enfeksiyonun Koronavirüs (Corona Virus) olduğu sonucuna vardı. Hastalığın, Çin'in 11 milyon nüfuslu kenti Vuhan'daki Huanan deniz ürünleri pazarından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Koronavirüs, büyük bir virüs ailesinin bir alt türü. Ancak yeni virüs dahil sadece yedi tanesi insanlara bulaşabiliyor. WHO'ya göre yeni virüsün "kuluçka dönemi", yani enfeksiyonun kapıldığı andan belirtilerin görüldüğü zamana kadar olan dönem yaklaşık 14 gün. Ama bazı araştırmacılar bu sürenin 24 güne kadar çıkabileceğini söylüyor. Çinli bilim insanları, bazı kişilerin belirtiler görülmeden de enfeksiyonu yaydıkları uyarısında bulunuyor.

CORONA VİRÜSÜNDEN NASIL KORUNULUR?

WHO virüsten korunmak için şu tavsiyelerde bulunuyor: Ellerinizi yıkayın - sabun veya el temizlik jelleri virüsü öldürebilir Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu mendille kapatın ve sonrasında virüsün yayılmasına engel olmak için ellerinizi yıkayın Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçının - elleriniz virüsün değdiği bir yere dokunursa virüs vücudunuza bulaşabilir Öksüren, hapşıran veya ateşi yüksek kişilerden uzak durun - 1 metre uzak durmak havaya bulaşabilecek virüsten korunmanızı sağlar

CORONA VİRÜSÜ NE KADAR ÖLÜMCÜL?

WHO'nun 44 bin hastaya dayandırdığı araştırma verilere göre virüsün bulaştığı kişilerin: %81'i hafif atlatıyor %14'ü ciddi geçiriyor %5'i ağır hastalanıyor Covid-19'dan ölenlerin oranı ise %1 ila %2 arasında. Hastalığın 9 yaşın altındaki çocuklarda pek görülmediği 80 yaş üzerinde ve solunum yolları hastalıkları olanlarda ise ölümcüllük oranının çok yükseldiği anlaşılıyor. Ama bildirilen rakamların hepsi güvenilir değil. Her yıl yaklaşık bir milyar kişi sıradan soğuk algınlığı yaşıyor ve bu hastalıktan ölenlerin sayısı 290 bin ila 650 bin arasında değişiyor. Grip vakalarının ciddiyeti her yıl değişiyor. SARS salgınında ölüm oranı Koronavirüs'e göre çok daha yüksekti ve hastalığa yakalananların yüzde 9'u hayatlarını kaybetmişti. Ancak koronavirüsün bulaşmasıyla başlayan hastalık sürecinin görece uzun olduğu ve ölü sayısının ilerleyen günlerde artabileceği uyarıları da yapılıyor. Henüz salgının boyutları da tam olarak bilinmediği için bu yeni virüsün yol açabileceği ölümlere dair bir tahmin yürütmek zorlaşıyor.

Ekm

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı alarma geçiren koronavirüs yüksek ateş, solunum sıkıntısı, halsizlik, iştahsızlık, vücut ağrıları ve zatüre gibi belirtiler gösteriyor. Öksürük, hapşırık ve solunum yoluyla bulaşan, özel bir aşısı ya da ilacı olmayan koronavirüsten korunmak için genel önlemlere dikkat etmek gerekir. Hastalık 65 yaş üzeri kişilerde, akciğer hastalığı, şeker, kanser gibi altta yatan hastalığı olanlarda, daha ağır seyrediyor.